Recepti sa Stilom

Sočne šnicle

Na otopljenom i zagrejanom puteru i ulju propržite začinjene teleće šnicle.
Recepti 14.03.2013. - 10:00h
Sočne šnicle, Foto: Shutterstock.com
  • 50 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g telećeg mesa
  • 10g putera
  • 15g 1 kašika maslinovog ulja
  • 100g šargarepe
  • 100g celera
  • 100g Crnog luka
  • 150ml Belog vina
  • 150ml biljne pavlake za kuvanje
  • po ukusu Soli
  • po ukusu Bibera

Izvadite šnicle sa strane i u istom ulju propržite iseckan luk, šargarepu i celer. Prelijte belim vinom i kuvajte par minuta. Vratite šnicle, sipajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još desetak minuta dok se sos ne zgusne.

Savet
Teletinu u sosu od povrća s vinom servirajte uz barenu testeninu

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...