Ukus koji se ne zaboravlja

Najukusniji dodatak jelima: Hrskava pohovana mocarela! (RECEPT)

Poluotopljeni sir ušuškan u hrskave korisce sočnog poha ostavlja bez daha
Recepti
13:12h Autor:
Foto: Profimedia
  • 15 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 300g sveže mocarele
  • 1 jaje
  • pola šolje brašna
  • dve kašičice belog luka u prahu
  • ulje za prženje
  • so po ukusu

1. Iseckajte mocarelu na komade. Pripremite posudu sa umućenim jajetom, jednu posudu sa brašnom, drugu sa prezlama u koje ste dodali beli luk u prahu i so, piše Stvarukusa.rs.

 

2. Mocarelu uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja, a zatim u začinjene prezle.

 

3. Stavite uvaljane komadiće mocarele na tanjir i ostavite da se hlade oko sat vremena u frižideru.

 

4. Pržite komadiće u zagrejanom ulju. Servirajte same uz ugrejan paradajz sos ili uz glavno jelo.

 

Turski krompir zapečen sa jogurtom: Prilog koji ćete praviti uz svako jelo! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...