Tajna profesionalnih poslastičara

Trikovi za najukusniju šampitu na svetu: Meka kao duša!

Nema osobe na svetu koja ne voli dobru šampitu koja se idealno slaže sa dobrom domaćom kafom i čašom kisele vode
Recepti 01.08.2016. - 13:48h Autor: mojrecept.info
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • Za koru:
  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika ulja
  • 1 kašika kakaa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Za fil: 5 belanjaka i 2 kašike šećera
  • Za agdu: 15 kašika šećera i 10 kašika vode

Za koru penasto umutiti 5 žumanaca, dodati 5 kašika šećera i 5 kašika mleka pa dobro sjediniti s mikserom. Zatim dodati 5 kašika brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo.

 

Mutiti sve dok se sastojci ne sjedine u onu, glatku smesu te izliti u kalup za torte i ispeći.

 

Za šlag umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer, uz neprekidno mešanje mikserom.

 

Za agdu prokuvati vodu sa šećerom, pa je, dok je vrela, sipati u sneg od belanaca, takođe uz neprekidno mešanje mikserom.

 

Fil izliti na koru, poravnati i ostaviti da se potpuno ohladi.

 

Sasvim neobična musaka: Slasni zalogaj od blitve i piletine!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...