Letnje hit jelo

Sasvim neobična musaka: Slasni zalogaj od blitve i piletine!

Izuzetno zdrav i hranljiv obrok koji će obožavati svi uzrasti
Recepti 31.07.2016. - 12:31h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • Za prvi deo: 2 male glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 grama pirinča
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašika začina
  • 1/2 kašika bibera
  • 1 kašičica mirođije
  • Za drugi deo:
  • 500g pilećeg belog mesa
  • 2 kašičice začina
  • Za treći deo: 500 g blitve i kašičica začina
  • Za preliv: 3 jajeta i 2 dl kisele pavlake, 1 dl mleka

Belo meso isecite na šnicle, začinite i propržite, zatim meso izvadite na tanjir, a u toj masnoći propržite iseckani crni i beli luk, dodajte i iseckanu šargarepu, piše Lisa.

 

Pirinač operite, skuvajte i procedite.

 

Pobiberite luk i začinite po ukusu zatim dodajte skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručite u đuvečaru, a odozgo poređajte ispržene šnicle.

 

Zatim iseckajte blitvu i veoma je malo propržite i začinite, pa sipajte preko mesa, sve prelijte umućenim jajima mlekom i pavlakom i zapecite na 250 stepeni 15 minuta.

 

Kada je musaka zapečena izvadite i malo prohladite, pa secite u kocke i služite.

 

Sočna gibanica od suvog hleba: Pravi gurmanski doručak! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...