Isprobajte i vi

Idealno letnje predjelo: Najbrža i najukusnija paradajz čorba sa knedlama! (RECEPT)

Zdravlje na usta ulazi, zato vam donosimo recept za ovo kuvano jelo
Recepti 29.07.2016. - 14:52h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Profimedia
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500 gr propasiranog paradajza
  • kocka za supu ili kašika vegete
  • manja glavica crnog luka
  • 60 g margarina
  • 200 g skuvanog i izgnječenog krompira
  • 2 jajeta
  • 3 kašike brašna
  • so, biber
  • malo celera

Priprema: Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode, piše Stvar ukusa.

 

Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15 minuta. Knedle se prave na sledeći način: umutite margarin, dodajte jaja, krompir, tri kašike brašna i so. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u čorbu koja vri na laganoj vatri, da se knedle ne bi raspale.

 

Hrskave rolnice sa mesom: Slasni zalogaji kao idealno predjelo! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...