Recepti sa Stilom

Šeri piletina

Pileći file izlupajte tučkom za meso, posolite, pobiberite i ispecite na zagrejanom maslinovom ulju.
Recepti 13.03.2013. - 15:51h
Šeri piletina, Foto: Shutterstock.com
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g Pilećeg belog mesa
  • 2 Kašike maslinovog ulja
  • po ukusu Soli
  • 200g Višanja
  • 250ml Soka od višnje
  • po ukusu Cimeta
  • 15g šećera
  • 150g brašna
  • 2 jajeta
  • po ukusu Ruzmarin

U drugu posudu stavite višnje i sok od višnje, zagrejte i dodajte cimet i šećer. Gustin razmutite u vodi i zgusnite sos od višanja. Umutite jaja, dodajite postepeno brašno, ruzmarin i mešajte dok masa ne bude kompaktna (ako je potrebno, zbog gustine, dodajte malo mleka). Supenom kašikom vadite knedle i kuvajte ih u kipećoj vodi. Servirajte knedle i piletinu na tanjir, pa ih prelijte sosom od višanja.

Savet
Važno je da ne preterate u količini cimeta kako bi do izražaja došla aroma voća

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...