Probajte što pre

Majstorski pirinač: Starinsko jelo koje obožavaju sve generacije! (RECEPT)

Lagani obrok idealan za leto
Recepti 11.07.2016. - 21:19h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Profimedia
  • 35 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 250 g pirinča
  • 400 g pilećih grudi
  • 2 zelene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 paradajz
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika mešavine začina
  • 2 kašike senfa
  • Maslinovo ulje
  • so, biber

1. Paprike i paradajz iseći na kocke, a pileće meso na tanke duguljaste parčiće i ispržiti u tiganju na zagrejanom maslinovom uljuU šerpu sa provrelom vodom staviti pirinač da se kuva.

 

2. Isprženo meso izvaditi iz tiganja i staviti na tanjir obložen salvetom, kako bi upila višak masnoće. U istom tiganju pržiti iseckane paprike i paradajz. Dodati iseckan beli luk, šećer, mešavinu začina i senf.

 

3. Kada se povrće isprži, u tiganj vratiti isprženo meso. Po želji možete da dodate i pržene kobasice. Začiniti solju i biberom, promešati, pa skloniti tiganj sa šporeta.

 

4. Skuvani pirinač procediti i preliti hladnom vodom, a zatim dodati u tiganj i sve dobro izmešati.

 

Prijatno!

 

Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...