Vredi se potruditi

Malo drugačiji roštilj: Ukusni koktel ćevapčići sa tiganja ili grila! (RECEPT)

Ako želite da probate malo drugačiji roštilj, onda je vreme da spremite koktel ćevapčiće i sigurni smo - bićete oduševljeni
Recepti 10.07.2016. - 16:46h Autor: recepti.com
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 700 g roštiljskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jaja
  • 150 g prezli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 sveža ljuta zelena papričica
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 100 g mladog sira
  • po ukusu soli, bibera

Priprema: U dublju posudu stavite meso, dodajte sitno iseckani crni luk, ulupana jaja, prezlu, sodu bikarbonu, so i biber. Dobro umesite da masa postane lepljiva - kompaktna. Potom smesu ostavite da odmori 30 minuta. Papričicu očistite od semenki i odstranite beli deo i iseckajte. Sir isecite na štapiće dužine 5-6 cm. Smesu od mesa podelite na dva dela.

 

Od prvog dela smese kidajte male kugle i rastanjite na dlanu. Na sredinu stavite seckanu svežu papričicu, pa štapić sira i formirajte ćevap. Isto uradite i sa preostalim materijalom od prvog dela. Od drugog dela mesa uradite isto, samo što na sredinu sada stavljate malo tucane paprike, pa štapić sira i formirajte ćevap, sve dok ne potrosite sav materijal. Pripremljene ćevapčiće pržite na roštilju ili gril tiganju na vrelom ulju. Prilikom prženja protresajte tiganj i ćevape sve vreme okrečite i przite dok ne dobiju svetlo braon boju. Uz ćevape poslužite grilovani crni luk ili prilog po želji.

 

Piletina sa pivom: Fenomenalna pikantna marinada! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...