Oduševiće vas

Ako volite klasičnu, za ovom ćete poludeti: Baklava sa lešnicima i čokoladom (RECEPT)

Na prvi zalogaj, ova poslastica će postati vaša omiljena
Recepti
19:50h Autor:
Ako volite klasičnu, za ovom ćete poludeti: Baklava sa lešnicima i čokoladom (RECEPT)
Foto: Profimedia
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 450 g lešnika, sirovog
  • 340 g čokolade
  • 2 šoljice kristal šećera
  • 1,5 kašika mleveog cimeta
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 2 šoljice vode
  • 1,5 šoljica meda
  • 450 g kora za baklavu

1. Zagrejte rernu na 175°C. Pecite lešnike oko 12 minuta i ohladite. Skinite im ljusku pa u seckalici usitnite.

2. Čokoladu (gorko-slatku), 2/3 šoljice šećera i cimet izmiksajte dok čokolada i lešnici ne budu jednake veličine.

3. Premažite maslacem posudu za pečenje. Poslažite osam kora i premažite ih otopljenim maslacem. Stavite dve šoljice nadeva na kore. Premažite otopljenim maslacem i stavite još dve kore. Dodajte još dve šoljice fila. Stavite još dve kore premazane otopljenim maslacem i dve šoljice fila. Složite na to tri kore i premažite ih maslacem. Isecite baklavu na željene oblike.

4. Pecite baklavu 25 minuta, smanjite temperaturu na 150°C i pecite još 50 minuta.

5. Zakuvajte vodu, med i dve šoljice šećera i kuvajte desetak minuta pa prelijte ispečenu baklavu.

Puding torta bez pudinga: Turska hit poslastica sa keksom i bananama! (RECEPT, FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs