Oduševiće vas

Ni kolač, ni torta: Semifredo je najlepša ledena poslastica! (RECEPT)

Semifredo - "poluledeno", baš kao što mu ime kaže je čarobna letnja poslastica koju je daleko lakše napraviti nego tortu ili sladoled
Recepti 07.07.2016. - 17:00h Autor: recepti.com
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 žumanceta
  • 6 kašika šećera
  • 200 g bele čokolade
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade
  • 150 g plazma keksa
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Priprema: Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa staviti na paru. U zagrejana jaja staviti izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Umutiti slatku pavlaku, dodati ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjediniti (mikserom).

 

Plazmu izlomiti i ostaviti 4 kašike sa strane. Podelite fil na 2 dela u jedan deo staviti plazmu, a u drugi rendanu čokoladu. Obložiti providnom folijom, pa prvo sipati drobljenu plazmu koju ste ostavili sa strane. Zatim stavljati fil sa čokoladom. A zatim i fil sa plazmom.

 

Pokriti providnom folijom i staviti u zamrzivač na 3-4 h. Kalup je pravougaoni - dubina je oko 8 cm dužina 30 cm, a širina 15 cm).

 

Čokoladni mafini bez šećera i brašna: Sočni, zdravi i ukusni kolači! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...