Odličan izbor

Najbolji ručak za početak posta: Bogati rižoto sa spanaćem! (RECEPT)

Zdravo, posno i vrlo ukusno jelo
Recepti 27.06.2016. - 12:21h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Profimedia
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 8 kašika pirinča
  • 200 g svežeg spanaća
  • Glavica crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • so, biber, suvi začini

1. Pirinač isperite u dve-tri vode i skuvajte ga. Pred kraj posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Skuvani pirinač skinite s vatre, poklopite ga i ostavite sa strane.

 

2. Spanać takođe operite i kratko prokuvajte, pa ga iseckajte. Propržite luk na ulju, dodajte šampinjone iseckane na listiće i dinstajte toliko da sok koji pečurke puste ne ispari baš skroz.

 

3. U tiganj dodajte pirinač i spanać, dobro promešajte i začinite. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili bujona i ostavite još koji minut da se sastojci sjedine.

 

Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...