Prste da oližete

Meke kao duša: Čokoladne puslice sa pistaćima! (RECEPT)

Ukoliko volite lagan kolač i marcipan, ovo je idealan recept za vas
Recepti 24.06.2016. - 16:49h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • 250 g sirovog marcipana
  • 75 g šećera u prahu
  • Belance
  • 30 g brašna
  • 40 g oljuštenih, mlevenih pistaća
  • 20 g krokanta od lešnika
  • 50 g čokoladne glazure

Priprema: Rernu zagrete na 180° C. Marcipan nasecite na kockice, pa ga s ostalim sastojcima za testo umesite mikserom. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte u obliku tankog valjka, nasecite na parčad i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje, piše Lisa.rs.

 

Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.

 

Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu kesicu za zamrzavanje namirnica, isecite vrh, pa prelijte kolače. Ostavite da se čokolada stvrdne.

 

Gola torta: Čokoladni dezert sa trešnjama čiji se ukus ne zaboravlja! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs