Obavezno probajte

Ruska torta od oraha i lešnika: Najlepši desert na svetu!

Ovaj desert je namenjen ljubiteljima koštunjavog voća i onima koji ne broje kalorije
Recepti 23.06.2016. - 14:12h Autor: receptizatorte.rs
Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • Za koru:
  • 400 g mlevenih oraha i 10 belanaca
  • 400 g šećera i 2 vanilina šećera
  • Za fil:
  • 4 kremfiksa za šlag i 150g šećera u prahu
  • 1 l slatke pavlake i 2 vanilina šećera
  • 150 g lešnika (pečenih i iseckanih)

Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.

 

U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. A možete i da ispečete dve deblje kore i isečete ih na tanke listove.

 

Za fil umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.

 

Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.

 

Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju. Na kraju jednostavno slagati tortu: kora - fil - lešnici i tako sve do kraja.

 

Staro jelo iz srca Bačke: Grenadir marš, ručak koji miriše na Srbiju! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...