Jednostavno i ukusno

Staro jelo iz srca Bačke: Grenadir marš, ručak koji miriše na Srbiju! (RECEPT)

Ovaj tradicionalni ručak sa zadovoljstvom pamte starije generacije, a kada ga probaju, ni mladi ne ostaju ravnodušni
Recepti 22.06.2016. - 19:25h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Profimedia
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 300 g sitnije testenine
  • 300 g crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • So
  • mlevena paprika

1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa skuvati u slanoj vodi. Testeninu skuvati u drugoj šerpi, takođe u slanoj vodi.

 

2. Na ulju izdinstati sitno seckan luk, koji prethodno treba malo posoliti i posuti kašičicom šećera. Kad je luk omekšao, umešati dve kašičice slatke mlevene paprike i propržiti još minut. Prebaciti luk u dublji sud, pa umešati testeninu i dodati so po ukusu.

 

3. Na kraju ubaciti i kockice krompira i sve promešati, pazeći da se krompir ne zgnječi. Može se dodati i nekoliko kašika vode u kojoj se kuvao krompir, ukoliko želite da bude ređe. Poslužiti uz kisele krastavčiće ili drugo povrće iz turšije, mladu boraniju ili svežu sezonsku salatu.

 

Sočna Šeherezada torta: Veoma lako se sprema! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...