Isprobajte

Domaći snikers bolji od orginala: Ukusna poslastica spremna za 15 minuta! (RECEPT)

Ovaj domaći slatkiš je izuzetno jeftin i veoma brzo se pravi
Recepti
13:28h Autor:
Domaći snikers bolji od orginala: Ukusna poslastica spremna za 15 minuta! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Jede vam se nešto slatko, a niste baš raspoloženi da se prošetate do prodavnice. Ili vam je jednostavno dosadilo da stalno jedete jedne te iste ukuse. Zato probajte da ih napravite na nešto drugačiji način, ali ukusniji. I ne samo da vam zaliha neće brzo ponestati, već ćete uštedeti znatno novca, a osladiće se cela porodica.

Nugat baza:

1 šolja indijskog oraha, 1/3 šolje kokosove kreme, 1/4 šolje kokosovog ulja, 2 kašike meda ili smeđeg šećera, 1/4 kašičice vanile, 2/3 šolje bademovog mleka.

Karamel sos:

2 šolje oljuštenih urmi, 1/2 šolje kikiriki putera, 1/3 kokosovog krema, 1/2 šolje kokosovog ulja, 1/2 kašičice himalajske soli, 1/2 šolje grubo seckanog neslanog kikirikija

Čokoladni preliv:

1 šolja kakaa, 3/4 šolje otopljenog kakao putera, 1/4 šolje otopljenog kokosovog ulja, 1/3 šolje meda.

Švarcvald palačinke: Omiljeni slatkiš na potpuno drugačiji način! (RECEPT)

Priprema:

Izmiksujte sve čvrste sastojke za nugat bazu i sjedinite ih što je više moguće. Potom dodajte bademovo mleko.Premažite ovom smesom papir za pečenje koji ste prethodno postavili na pleh. Koristite spatulu kako biste ga razmazali ravnomerno. Zamrznite ga na 2 sata.

Da biste napravili karamel sos, urme prelijte hladnom vodom i ostavite ih u poklopljenoj šerpi 30 minuta. Potom ih ocedite i izblendujte, a potom pomešajte sa ostalim sastojcima sa spiska "karamel sos", sem kikirikijem.

Polovinu ovog krema premažite preko prvog nugat sloja. Zatim pospite seckani kikiriki po vrhu i koristeći spatulu malo ga samo utisnite u isti sloj. Potom ponovo prelijte karamelom preko i pospite ostatak kikirikija. Zamrznite na sat vremena.

Potom izvadite vaš slatkiš iz zamrživača i isecite na 15 pravougaonih komada. Potom vratite u frižider kako se ne bi otopilo dok pripremate poslednji, čokoladni sloj.

Za isti, rastopite kako u činiji tople vode. Umešajte ga zajedno sa uljem i puterom, a potom dodajte i med.Svaku štanglicu potom umočite u ovu čokoladu i ostavite najbolje na rešetku od rerne ispod koje ćete položiti papir za pečenje, ne bi li ste isflekali ceo sto. I ostavite tako da se suši. Vratite ih u frižider na 10 minuta. Nakon toga, vaše čokoladice su spremne za jelo!

Čuvajte ih u frižideru još nekoliko dana, samo ih izvadite 5-10 minuta da bi se malo otopile kako bi unutrašnji karamel sloj bio sočan.

Napomena:

Umesto svih sastojaka možete koristiti druge po vašoj želji, pa tako umesto meda možete uzeti šećer, a kokosovo ulje zameniti maslinovim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs