Odlično jelo

Francuska mućkalica: Ručak od povrća, prste da poližeš! (RECEPT)

Lagan obrok bez mesa dobro će vam doći u vrelim letnjim danima
Recepti 14.06.2016. - 11:54h Autor: posnajela.rs
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 250 g tikvica
  • plavi patlidžan
  • 400 g paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • crvena i žuta paprika
  • 2 čena belog luka
  • po 3 grančice majčine dušice i origana
  • po 2 grančice bosiljka i ruzmarina
  • 3-4 kašike ulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 100-150 ml bujona od povrća
  • so, biber

1. Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operite i isecite na manje komade. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Začinsko bilje operite, prosušite i usitnite.

 

2. U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk, kockice paprike i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje. Zatim dodajte tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.

 

3. Umešajte paradajz pire i začinsko bilje, posolite i pobiberite, promešajte i kratko prodinstajte. Sipajte bujon i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

 

Najmekše pogačice na svetu: Jednostavno se prave, nema šanse da pogrešite!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...