Obavezno probajte

Najmekše pogačice na svetu: Jednostavno se prave, nema šanse da pogrešite!

Uz ove pogačice poslužite sitan sir, domaće suvo meso i ne možete da pogrešite
Recepti 13.06.2016. - 19:43h Autor: najbolji-recepti.com
Foto: Profimedia
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 200 ml toplog mleka
  • 150 ml mlake vode
  • 1 kesica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 150 g gustog jogurta
  • 1 jaje
  • 2 kašičice soli
  • 600 gr brašna
  • ulje za prženje
  • Dodaci za posluženje: sir, suvo meso, kačkavalj, kajmak

U činiji izmešajte mleko, vodu, šećer i kvasac i ostaviti 5 min.

 

Dodajte jogurt, jaje i brašno pomešano sa soli. Mikserom sa nastavcima za testo mešiti 7- 8 min da se dobije mekano, glatko i malo leplivo testo. Pokrijte čistom krpom i ostaviti da naraste.

 

Naraslo testo istresti na brasnom posutu podlogu, premešati ga i podeliti na 8 loptica.

 

U tavu sipajte ulje da pokrije dno tiganja. Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peći na ulju po par minuta sa obe strane da porumene.

 

Uz ove mekane pogačice poslužite sitan sir i suvo meso, kačkavalj ili kajmak.

 

Pijana torta, poslastica koja tera na greh: Niko se nije zaustavio na jednom parčetu! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...