Vegetarijansko jelo

Ručak gotov za samo 30 minuta: Zdrav i ukusan đuveč sa pirinčem i spanaćem (RECEPT)

Ovo jelo krasi bogati ukus zahvaljujući najviše siru, ali i ostalim sastojcima
Recepti 04.06.2016. - 15:22h Autor: zdravahrana.com
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2 kašike putera
  • jedan manji crni luk sitno iseckan
  • prstohvat ljute aleve paprike
  • 400 g spanaća
  • šolja mleka
  • 2 jaja
  • 1 šolja rendanog tvrdog sira, plus malo sira za posipanje
  • 4 šolje integralnog pirinča
  • kašika seckanog svežeg peršuna
  • kašika seckanog lista timijana
  • kašika seckanog lista bosiljka
  • so i biber

Priprema: Skuvajte pirinač. Spanać iseckajte i kratko probarite. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom. U velikom tiganju, na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putera i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte spanać i dinstajte 3 minuta. Ostavite sa strane.

 

U velikoj činiji umutite mleko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuvani pirinač, peršun, timijan, bosiljak i mešavinu sa spanaćem i dobro sve izmešajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.

 

zdravahrana.com

 

Piletina sa pivom: Fenomenalna pikantna marinada! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs