Do sada ih ovakve niste probali

Čokoladni mafini bez šećera i brašna: Sočni, zdravi i ukusni kolači! (RECEPT)

Isprobajte ovaj najmekši mafin na svetu, koji je idealan za sezonu tikvica, dok čokolada vlada svim godišnjim dobima
Recepti 03.06.2016. - 15:41h Autor: lovesensa.rs
Foto: Thinkstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 1 zrela banana srednje veličine
  • 1 šolja rendanih tikvica
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje maslaca (možete zameniti biljnim puterom)
  • 1/4 šolje meda
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 šolje kakao praha
  • 1/4 šolje rendane crne čokolade
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena

Priprema: Izmešajte u blenderu sve sastojke izuzev tikvica i čokolade, tako da dobijete glatku smesu. Zatim žicom umešajte tikvice i čokoladu, piše Lovesensa.rs.

 

Sipajte testo u podmazan pleh za mafine, tako da kalupi budu puni do 3/4. Pecite na temperaturi od oko 190 stepeni, dvadesetak minuta, proverite da li je pečeno čačkalicom. Po želji, pospite sa još malo rendane čokolade i ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.

 

Čokoladni kuglof: Bogati ukus, lako spremanje! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...