Recepti sa Stilom

Kaneloni s tikvicama

Ćuretinu isecite na kockice i propržite na delu maslinovog ulja, dodajte beli luk, bosiljak i čeri paradajz isečen na polovine.
Recepti 13.03.2013. - 14:24h
KANELONI S TIKVICAMA, Foto: Shutterstock.com
  • 55 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • testo za kanelone (lazanje)
  • 400g ćuretine
  • 1 čen belog luka
  • 150g čeri paradajza
  • 1 bosiljak
  • 150g tikvica
  • po ukusu Soli
  • po ukusu Bibera
  • 60g maslinovog ulja
  • 400ml pavlake za kuvanje
  • 150g dimljenog sira

Tikvice isecite na kriške i kratko ispržite na delu ulja. Na testo za kanelone stavite tikvice i ćuretinu sa čeri paradajzom, urolujte i staviti kanelone u odgovarajuću posudu. Prelijte pavlakom za kuvanje, pospite rendanim dimljenim sirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.

 

Savet
Kaneloni obično podrazumevaju pravougaoni komad paste koji se roluje nakon filovanja različitim punjenjima

 

Preuzeto iz: Domaća kuvarica, gastronomsko blago Srbije, Mladinska knjiga, www.mladinska.rs

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...