Oduševiće vas

Seljačko pile: Najsočniji nedeljni ručak! (RECEPT)

Hrskava kožica ukusnog mesa pokriva slasne zalogaje koji se tope u ustima
Recepti 22.05.2016. - 12:19h Autor: Stil
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • pile (težine oko 2 kg)
  • šoljica maslinovog ulja + 1 kašika
  • sok od 1 limuna
  • mešavina začina
  • 3 čena belog luka
  • malo seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu

1. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a pile očistite i operite. Stavite meso na papirni ubrus kako bi se voda dobro ocedila.

 

2. Presecite pile prateći liniju kičme, a unutra namažite mešavinom začina i bibera.

 

3. Postavite meso u pleh, pa ga rukom svuda namažite kašikom maslinovog ulja. Stavite da se peče oko 35 minuta, a za to vreme izmešajte preostalo ulje, beli luk, sok od limuna i peršun. Po želji, možete i odozgo malo da posolite.

 

4. Dobro sjedinite, pa nakon 35 minuta pečenja izvadite pile i prelijte ga ovom mešavinom. Vratite ga u rernu na još 15 minuta.

 

Savet: Zajedno sa piletinom možete da ispečete i krompiriće, taman će i oni uhvatiti malo ove mešavine začina iz preliva.

 

Krompir je stavio na štapić i počeo da ga seče: Ručak za kojim su domaćice poludele! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...