Recepti sa Stilom

Sarme sa šampinjonima

Ukusno jelo za svaku priliku
Recepti
15:12h
Sarme sa šampinjonima
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600 g blitve
  • 400 g šampinjona
  • 200 g slanog sira
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 1 veza peršuna
  • 200 ml pavlake
  • 100 g kačkavalja
  • 400 g seckanog paradajza pelata
  • malo muskatnog oraha
  • Ulje
  • so, biber

Priprema:Oprane listove blitve očistite od stabljike i izblanširajte u ključaloj vodi. Izvadite ih i stavite u hladnu vodu. Sitno seckani crni luk kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone i nekoliko iseckanih listova blitve, pobiberite i ostavite da se dinstaju dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke, skinite sa šporeta i ostavite da se smesa potpuno ohladi. Umutite sir i jaje, posolite i pobiberite, pa ovu masu sastavite sa smesom od šampinjona.

Stavite dva lista blitve jedan do drugog, na njih stavljajte fil i umotajte sarmice. U podmazan vatrostalni sud ili tepsiju ravnomerno rasporedite pelat, preko njega pospite seckani peršun i preko toga poređajte sarme. Prelijte ih pavlakom, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs