Obavezno probajte

Pekarski đuveč gotov za 30 minuta: Ručak koji će obožavati cela porodica (RECEPT)

Jelo koje će postati često na vašoj trpezi
Recepti 20.04.2016. - 15:23h Autor: doznajemo.com
Foto: Profimedia
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 6 krompira
  • 250 g mlevenog mesa
  • 1,5 šolja pirinča
  • 1 crveni luk
  • 1 šargarepa
  • suvi biljni začin
  • biber
  • konzerva seckanog paradajza
  • kašika paradajz pirea

1. U šerpi izdinstajte seckanu šargarepu, dodajte meso, biber i začin. Kad je meso prodinstano, dodajte seckani paradajz i paradajz pire.

 

2. Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. U vatrostalnu posudu poređajte red krompira, preko stavite očišćen pirinač i posolite. Preko toga stavite izdinstano meso sa lukom i šargarepom, a zatim odozgo poređajte ponovo krompir.

 

3. Prelijte sve vodom, tako da voda prekrije krompire. Prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

 

Hrskave pogačice sa kajmakom (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...