Obavezno probajte

Kolač koji svi vole: Lenja pita sa višnjama

Mekano, ukusno testo u kombinaciji sa sočnim višnjama uvek je pun pogodak
Recepti 18.04.2016. - 13:40h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • 35 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 400 g brašna
  • 200 g margarina ili masti
  • 100 g šećera
  • kesica praška za pecivo
  • 600 g višanja
  • 100 g šećera u prahu
  • kesica vanilin-šećera

1. U brašno dodajte prašak za pecivo, istopljen margarin ili mast, jaja i šećer. Umesite testo i podelite ga na dva dela, piše Stvar ukusa.rs.

 

2. Oklagijom razvijte kore. Položite jednu koru u podmazanu tepsiju, po njoj rasporedite višnje i prekrijte drugom korom.

 

3. Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni. Kad se ohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu.

 

Brza pesak torta: Ne peče se i gotova je za 20 minuta!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...