Isprobajte

Pijani šaran u belom vinu: Jelo idealno za post! (RECEPT)

Riba kao klasično posno jelo, uz dodatak kvalitetnog belog vina biće odličan obrok za celu porodicu
Recepti 06.04.2016. - 14:18h Autor: erecepti.com
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 kg šarana
  • 2 dl belog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 5 čenova belog luka
  • 1 supena kašika peršunovog lista
  • 2 kafene kašičice soli
  • 0,5 kafene kašičice bibera
  • 1 komad limuna

Priprema: Za pripremu pijanog šarana šarana očistite, dobro operite, prosušite i isecite na jednake potkovice. Sitno isecite beli luk i peršunov list. U vatrostanu činiju naspite ulje i stavite isečenu ribu. Blago promešajte da ulje obloži komade ribe. U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršunovov list, so i malo bibera. Složite potkovice šarana u istoj vatrostanoj činiji i stavite činiju u rernu zagrejanu na 200 stepeni 20 minuta.

 

Posle 20 minuta pečenja naspite kvalitetno belo vino preko šarana i nastavite pa pečete pijanog šarana još oko 20 minuta dok se riba lepo ne zapeče do zlatno žute, hrskave boje. Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa gotovim pijanim šaranom.

 

Hilandarska čorba od krompira: Okrepljujući posni obrok! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...