Tanjir zdravlja

Manastirska jota: Posni ručak na vodi za celu porodicu! (RECEPT)

Dok postite, jedite raznovrsnu hranu i pripremite ovo izvrsno glavno jelo
Recepti 30.03.2016. - 13:21h Autor: opanak.rs
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 100 g pasulja
  • 250 g kiselog kupusa
  • 250 g krompira
  • 100 g paradajz pirea
  • Glavica crnog luka
  • 50 g brašna
  • 50 g belog luka
  • so, biber

1. U jednoj šerpi skuvajte krompir, u drugoj krupne parčiće kupusa, a u trećoj pasulj.

 

2. Prodinstajte luk dok ne dobije staklastu boju, a zatim dodajte brašno. Izmešajte, pa prelijte vodom i ostavite da se kuva.

 

3. U tiganj sa zaprškom dodajte kuvani krompir, pasulj i kupus. Na kraju umešajte i pasirane čenove belog luka i paradajz pire.

 

4. Začinite jelo po ukusu solju i biberom, a pred kraj kuvanja pospite ga sitno iseckanim peršunom.

 

Posna pita zalivača: Recept za starinsku gužvaru! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs