Lako se prave

Ukusne starinske perece: Po receptu naših baka! (RECEPT)

Posne i jednostavne perece će vas oduševiti svojim ukusom i podsetiti na peciva koje su spremale naše bake
Recepti 16.03.2016. - 17:02h Autor: gastronomija.info
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • 800g mekog brašna
  • 20g kvasca
  • kašičica šećera
  • 2 šoljice ulja
  • kašika soli
  • 1/2l mlake vode
  • susam (i kim, po želji)

Priprema: 20 gr kvasca potopiti u malo mlake vode, dodati kašičicu šećera i sačekati da kvasac zapeni. 
Nadošli kvasac zamesiti sa 2 šoljice ulja, kašikom soli, 1/2 l mlake vode i 800 gr mekog brašna. Testo dobro uraditi dok ne počne da se odvaja od posude.

 

Ostaviti ga na toplom mestu da udvostruči svoju zapremninu. Uzimati po komad testa i praviti perece. Pre prečenja ostaviti ih u plehu pola sata da narastu, posuti susamom (i kimom, po želji) i peći.

 

Lagani posni obrok: Šarena krompir salata (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...