Recepti sa Stilom

Sit i fit ručak: Fileti lososa sa kinoom (FOTO)

Jelo možete servirati uz zelenu salatu, rukolu, potočarku. Izuzmite preliv i dobićete postan, a opet vrlo hranljiv obrok
Recepti 11.03.2016. - 12:29h Autor: Stil
Foto: Stil
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 3 osoba

Sastojci

  • 500g fileta lososa (svežeg ili zaleđenog)
  • jedna šolja kinoe
  • jedna veća šargarepa
  • So
  • Maslinovo ulje
  • soja sos
  • struk ruzmarina
  • začinsko bilje po želji
  • Preliv:
  • 20g putera
  • sok jedne pomorandže
  • pola kašičice belog bibera

Priprema:

 

Šargarepu iseckati na štapiće i staviti u manju, plitku šerpu. Dodati šolju kinoe i dve šolje vode sa malo soli. Kuvati oko 15 minuta - tako se ni šargarepa ni kinoa neće prekuvati. Kada žitarica nabubri i upije vodu dodati soja sos i začinsko bilje po želji.

 

Filete lososa posoliti i grilovati (ili pržiti) ne duže od 5-10 minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine parčeta. Kada riba porumeni posuti je seckanim ruzmarinom.

 

Za preliv je potrebno svega nekoliko minuta. Oko 20g putera otopiti, dodati sok jedne pomorandže i pola kašičice belog bibera. Smesu promešati i blago prohladiti.

 

Jelo možete servirati uz zelenu salatu, rukolu, potočarku. Izuzmite preliv i dobićete postan, a opet vrlo hranljiv obrok.

 

Zahvaljujemo našoj čitateljki na poslatom receptu. Prijatno!

 

Grilovana piletina sa prokeljom i sosom od meda i senfa (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...