Odličan recept

Sočno i hrskavo, prste da poližeš: Slasna marinirana rebarca! (RECEPT)

Jelo koje ćete zbog savršenog ukusa nadalje uvek praviti
Recepti
20:38h Autor:
Sočno i hrskavo, prste da poližeš: Slasna marinirana rebarca! (RECEPT)
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 crvene ljute papričice
  • 30 g đumbira
  • 2 čena belog luka
  • 50 g smeđeg šećera
  • 150 ml svetlog piva
  • 100 ml kečapa
  • 100 ml soja sosa
  • biber, so
  • pola veze korijandera ili peršuna
  • 1,5 kg svinjskih rebaraca
  • 4 paradajza
  • 4 klipa mladog kukuruza
  • 1 plavi patlidžan
  • 300 g raznobojne paprike
  • 4 krompira

1. Očistiti i iseckati ljute papričice. Đumbir i beli luk oljuštiti i izrendati. Sve pomešati sa šećerom, pivom, kečapom, soja sosom i biberom. Iseckati korijander ili peršun, pa umešati, piše Stvarukusa.rs.

2. U kesu za zamrzivač staviti rebarca i naliti marinadom, zatvoriti i držati preko noći u frižideru.

3. Iseći povrće na komade. Izvaditi rebarca iz marinade, ocediti i peći na roštilju oko 40 minuta. Poslednjih 15 minuta pečenja rebarcima dodati kukuruz i povrće (mogu i ražnjići od povrća). Ukrasiti i servirati po želji.

Stavila je maline u pleh: Dodala je samo 2 sastojka i napravila sjajnu poslasticu! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs