Neprevaziđena

Španska pita koja topi kilograme: Uživate, a struk sve tanji!

Mi obožavamo ovakve dijete! Jedemo tako ukusnu hranu a kilogrami nestaju. Uživanje!
Recepti 02.03.2016. - 08:42h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 180 g slanine
  • 70 g šunke
  • 200 g kačkavalja (ili sveže mocarele)
  • 50 g sveže paprike (ili pečene)
  • 4 jaja
  • 7 maslina
  • 2 pune kašike prosenog brašna
  • 3 pune kašike speltinog brašna
  • 2 pune kašičice svinjske masti
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • so i biber po želji (vodite računa jer su slanina i sir obično već slani)

Donosimo vam hrono recept za špansku pitu koja je toliko ukusna da više nećete jesti ni jednu drugu vrstu testa, prenosi stvarukusa.rs

 

Prvo iseckajte slaninu i šunku na kockice. Propržite ih u suvom tiganju jer će slanina pustiti svoju masnoću. Kada se zarumene, tiganj stavite sa strane, da se malo prohladi.

 

Kačkavalj, papriku i masline takođe iseckajte. Umutite jaja. Kada zapene, dodajte svinjsku mast i mutite još malo. Zatim stavite proseno brašno i prašak za pecivo, a onda i speltino brašno. Na kraju dodajte slaninu, kačkavalj, papriku i masline.

 

Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu. Pecite na 220 stepeni C između 15 i 20 minuta.

 

Varivo koje čisti organizam: Ovaj ručak izbacuje toksine iz celog tela!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...