Recepti sa Stilom

Mediteranski batačići

Ukusno jelo za svaku priliku
Recepti
13:14h
Mediteranski batačići
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 pileća bataka
  • 10 zelenih maslina
  • 2 crna luka
  • čen belog luka
  • 125ml Belog vina
  • 2 kašičice karija
  • kašičica majčine dušice
  • 4 kašike ulja
  • So

Batake pržite u tiganju na vrelom ulju, dodajte masline i seckani crni i beli luk. Pržite meso oko 10 minuta, a zatim dodajte vino, kari, majčinu dušicu i posolite. Poklopite tiganj i na tihoj vatri krčkajte 15 minuta, povremeno okrećući batake.

Savet: Miris i ukus začina ostaće dugo sačuvan ako kesice začine odmah po kupovini stave u tegle i dobro zatvore

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs