Slatkiš za svaku priliku

Tradicionalna rozen torta: Kolač koji svi obožavaju! (RECEPT)

Bogati ukus oraha i prepoznatljiva ružičasta glazura - bez rozen torte ne prolazi nijedno porodično slavlje
Recepti 26.02.2016. - 16:02h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • Za 5 kora potrebno je: 150 g šećera
  • 20 kašika brašna
  • 3 šoljice ulja
  • 5 šoljica kisele vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 100 g meda
  • Za fil: 250 g šećera
  • 2 šoljice vode
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • za glazuru: 200 g šećera u prahu
  • 2 kašike prokuvale vode
  • ekstrakt od malina, višnje ili jagode

Priprema

 

Kore: Promešajte med sa uljem i kiselom vodom, dodajte šećer, pa potom brašno izmešano sa sodom bikarbonom tako da vam testo bude malo gušće nego za palačinke. Kalup za pečenje kora obložite namazanim papirom ili folijom, pa tek onda ulijte testo u kalup. Pecite kratko u pećnici i čim se izvadi pečena kora, odvojite je od papira ili folije, piše Lisa.rs.

 

Fil: Ušpinujte 250 g šećera sa 2 šoljice vode, ali da ne bude previše gusto, pa dodajte mlevene orahe, kakao i vanilin šećer. Izmešajte sve pažljivo i toplim filom premažite pečene kore.

 

Zadnju koru premažite glazurom od šećera.

 

Glazura: Umutite 200 g šećera sa dve kašike ključale vode. Kad se masa ujednači i počne da peni, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od maline, višnje ili jagode.

 

Čuvena Esterhazi torta: Raj za oči i fantastičan ukus! (RECEPT)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...