Sjajna poslastica

Lažni čokoladni kolač: Minimum kalorija, maksimalno uživanje! (RECEPT)

Rogač je sve popularnija zamena za čokoladu
Recepti 20.02.2016. - 13:01h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 150 g keksa
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 2 šake seckanih lešnika
  • 6 kašika sitno mlevenog rogača
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 4 kašike skrobnog brašna
  • 4 kašike mlevenih lešnika
  • 2 kašike šećera
  • 200 g pirea od jabuka (sami napravite)
  • 3 kašike bademovog mleka
  • malo soli

1. Sameljite keks i pomešajte sa otopljenim maslacem, pa dodajte seckane lešnike. Smesu stavite u pleh ili kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stegne se.

 

2. Jabuke iseckajte na kockice i pospite s kašičicom šećera, dodajte malo limunovog soka i 2 dl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procedite i pretvorite u pire.

 

3. Pomešajte sve suve sastojke za krem (rogač, kokosovo i skrobno brašno, mlevene i seckane lešnike, šećer, so). Dodajte pire od jabuka i bademovo mleko i sedinite sa suvim sastojcima. Smesu sipajte u kalup u kom ste već napravili podlogu od keksa.

 

4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Kada je kolač pečen površina će izgledati kao hladan puding, a na dodir će biti mekana.

 

5. Nakon pečenja, kolač ohladite na sobnoj temperaturi, pa ubacite u frižider još sat vremena. Ako vam nije dovoljno sladak, prelijte ga sa malo meda ili javorovog sirupa.

 

Srpski sladokusci oduševljeni: Čokoladna pita sa rakijom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...