Obavezno probajte

Srpski sladokusci oduševljeni: Čokoladna pita sa rakijom! (RECEPT)

Bogata, kremasta poslastica iznenadiće goste snažnim ukusom čokolade
Recepti 19.02.2016. - 15:41h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 pakovanje gotovog prhkog testa
  • 3 jajeta
  • 120 g šećera u prahu
  • 150 g brašna
  • 1 kašika šećera u prahu
  • Prstohvat soli
  • 5 kapi arome vanile
  • 400 ml mleka
  • 150 g jogurta
  • 150 g čokolade za kuvanje, naseckane
  • 2 kašike trešnjevače ili neke voćne rakije
  • malo putera

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa stavite u kalup za pečenje. Izbockajte viljuškom, pokrijte papirom za pečenje i opteretite pasuljem, piše Lisa.rs.

 

2. Pecite 20 minuta pa odstranite papir i pasulj te nastavite da pečete još 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Za fil: u vatrostalnoj posudi penasto ulupajte jaja sa šećerom. U smesu prosejte brašno, šećer u prahu i so, dodajte aromu vanile pa sve pomešajte.

 

3. Kratko zakuvajte mleko s jogurtom pa sve umutite zajedno sa smesom s jajima. Stavite nad paru pa mešajte krem dok se ne zgusne. Na pari zatim rastopite čokoladu s rakijom, pa umutite u krem.

 

4. Premestite posudu u jednu veću ispunjenu hladnom vodom i ohladite. Sipajte krem na pečeno testo i ukrasite čokoladnim mrvicama ili punjenim dražejama.

 

Vasina torta: Omiljena srpska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...