Recepti sa Stilom

Sladoled od lešnika

Obradujte najdraže ovom ukusnom poslasticom
Recepti
13:18h
Sladoled od lešnika
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 300g pečenih samlevenih lešnika
  • 1l Mleko
  • 6 žumanaca
  • 200g čokolade
  • 130g šećera
  • 250ml slatke pavlake
  • dva vanilina šećera
  • dve kašike gustina

Prokuvajte lešnike sa mlekom pa ostavite da prenoći u frižideru. Mleko procedite, a lešnike malo jače stisnite kašikom kako bi se mleko dobro iscedilo iz njih. U šerpi umutite žumanca, gustin, šećer i vanilu. Mleko zagrejte do tačke ključanja i uz stalno mešanje sipajte ga u smesu sa jajima. Kad se zgusne, sklonite sa vatre, dodajte kockice čokolade i izmešajte da se sve lepo sjedini. Ostavite u zamrzivaču na dva sata, a zatim dodajte slatku pavlaku, sve umutite mikserom i vratite u zamrzivač barem na šest sati.

Savet: Lešnike možete da čuvate u zamrzivaču do dve godine. Tokom odmrzavanja, prvo ga stavite u frižider, a zatim ga odleđujte na sobnoj temperaturi kako biste izbegli kondenzaciju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs