Probajte i vi

Krmenadle u sosu od paprika: Glavno jelo za sve koji ne mogu bez mesa! (RECEPT)

Pravi užitak za sve mesoždere
Recepti 31.01.2016. - 16:48h Autor: lisa.rs
Foto: Shutterstock
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 crvene paprike
  • 1 kg svinjskih krmenadli u komadu
  • 2 glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • so, biber
  • belo vinsko sirće

Priprema: Paprike operite, ispecite, oljuštite, prepolovite i odstranite seme. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Meso isperite hladnom vodom, osušite, istrljajte solju i stavite u posudu za pečenje. Crni i beli luk oljuštite, dodajte mesu, piše Lisa.rs.

 

Nepoklopljeno meso stavite u rernu i pecite oko jedan sat. Posle pola sata povremeno dolivajte po malo vode, ukupno 3,75 dl. Papriku isecite na kockice i stavite oko mesa u moču od pečenja.

 

Pečenje ostavite desetak minuta na toplom. Moču razredite s malo vode i s povrćem umutite u pire mikserom. Začinite solju, biberom i sirćetom. Meso po zarezima na koži isecite na lepe komade.

 

Proja sa tikvicama: Idealno predjelo u domaćinskom ručku!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...