Uživaćete u svakom zalogaju

Ukusi tradicije: Stari recept za leskovačku mućkalicu!

Poslužite ovo jelo uz lepinje, dok je još toplo
Recepti 26.01.2016. - 12:17h Autor: opanak.rs
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg svinjskog mesa od vrata
  • 200g sveže slanine (mesnate)
  • 5 glavica crnog luka
  • 10 pečenih paprika (iseckane)
  • 500 g flaširanog paradajza iz zimnice
  • 2 glavice belog luka
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber, biljni začin
  • 1,5 dl ulja

1. Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj da se malo ispeče, a ako nemate roštilj možete i na teflonskom tiganju da ga propržite.

 

2. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu.

 

3. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni.

 

4. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje.

 

Tradicionalno jelo iz srca Hercegovine: Kako da napravite Hajdučku tepsiju! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...