Isprobajte

Salata koju obožavaju i okoreli mesojedi: Kozji sir na hrskavom povrću

Jelo koje se topi u ustima, vraća energiju i ubrzava metabolizam
Recepti 19.01.2016. - 12:43h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 15 minuta
  • Jednostavno
  • Za 2 osoba

Sastojci

  • ½ crvenog luka, sitno iseckanog
  • 3-4 grančice estragona
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • 6 parčeta slanine (iseckana na kockice)
  • 2 kriške hleba
  • 2 kriške kozjeg sira
  • 200 gr zelene salate
  • lešnici i biljno ulje
  • so i mleveni biber

U činiju za salatu pomešajte crveni luk, estragon, sirće i maslinovo ulje. Posolite, pobiberite i odvojite na stranu, savetuje stvarukusa.rs

 

Zagrejte malo ulja u tiganju, dodajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava. Iscedite ulje na ubrusu.

 

Zagrejte gril pećnicu i prepecite hleb sa obe strane. Zatim, isto to uradite sa kozjim sirom, dok ne dobije zlatkastu boju i ne porumeni.

 

Dodajte lešnik, slaninu i zelenu salatu u činiju. Stavite kozji sir na tost. Rasporedite po tanjiru i služite.

 

Salata od boranije i kikirikija: Lagani obrok spreman za 5 minuta!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...