Probajte obavezno

Jagnjeće pečenje u mleku

Ovo je jedan od onih recepata koji se nerado deli s koleginicama, već se prenosi u nasleđe po ženskoj liniji - ćerkama i snajkama...
Recepti 17.01.2016. - 20:11h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • 180 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 kg jagnjećeg buta ili plećke bez kosti
  • 2 l mleka
  • 500 ml jakog bujona od povrća (šargarepa,celer, crni luk, biber,lovorov list)
  • 2 kg krompira
  • so, peršun
  • malo ulja

1. Meso isecite na veće komade, poređajte u dublju šerpu i zalijte mlekom. Kuvajte oko sat i po na srednjoj vatri, piše Lisa.rs.

 

2. U pekač ili dublji pleh sipajte ulje, poređajte meso, oljuštene cele krompire poređajte oko mesa, prelijte bujonom i mlekom koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopite ili stavite aluminijumsku foliju preko pleha.

 

3. Pecite sat do sat i po vremena, da krompir upije svu tečnost i lepo se zapeče. Pred kraj otklopite ili skinite foliju. Pospite peršunom i služite uz kajmak.

 

Mafini sa makom i pomorandžom! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs