Oduševiće vas

Mafini sa makom i pomorandžom

Zasladite se neodoljivim osvežavajućim kolačićima
Recepti 16.01.2016. - 18:49h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 35 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 velika pomorandža
  • 220 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 250 g maka
  • 100 g smeđeg šećera
  • malo soli
  • 5 kašika ulja
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • šećer u prahu ili čokolada za ukrašavanje

1. Zagrejati rernu na 170 stepeni. Staviti korpice u kalup za mafine. Iseći filete od pomorandže i iseckati ih na komade, piše Stvarukusa.rs.

 

2. Izmešati brašno i prašak za pecivo. U drugoj činiji izmešati mak sa šećerom, solju, uljem i kiselom pavlakom. Dodati jaja i izmešati, pa dodati mešavinu braêna. Umešati komade pomorandže. Sipati u kalup.

 

3. Peći mafine oko 20 minuta i izvaditi ih iz pleha da se ohlade. Po želji posuti šećerom u prahu ili ukrasiti rastopljenom čokoladom.

 

Glavicu luka napunite mlevenim mesom i umotajte u slaninu: Jelo koje ostavlja bez daha! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...