Recepti sa Stilom

Breskva mus

Obradujte vaše najdraže ovom osvežavajućom poslasticom
Recepti 27.08.2013. - 12:58h
Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g breskve
  • 200ml slatka pavlaka
  • 2 jaja
  • 50g šećer
  • 10g želatin u prahu
  • 50ml sok od breskve

Izmiksirajte 400 grama breskvi, a ostatak iseckajte na komadiće i ostavite sa strane. Želatin stavite u malo vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Jaja i šećer umutite na pari i ostavite da se prohladi. Dobro zagrejte sok od breskve, sipajte želatin i izmešajte da se istopi. Dodajte ga u kašu od breksvi, zatim dodajte i umućena jaja, izmešajte i ostaviti da se ohladi. Kada smesa već počne da se steže, dodajte čvrsto umućenu slatku pavlaku, izmiksirajte i sipajte u čaše na čije dno ste stavili komadiće breskvi. Ostavite da hladi u frižideru barem tri sata.

 

Savet: Ako se slatka pavlaka teško muti, dodajte joj komadić putera

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...