Odličan recept

Po bakinom receptu: Lepinje meke kao duša!

Svaki zalogaj mekanog testa vratiće vas u detinjstvo
Recepti 27.12.2015. - 16:18h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 18 osoba

Sastojci

  • 400 g brašna
  • kašika obranog mleka u prahu
  • 6 kašika ulja + ulje za prženje
  • kašika suvog kvasca (7 g)
  • 1-2 kašičice šećera
  • pola kašičice soli
  • 350 ml vode

1. Kvasac pomešajte s nekoliko kašika mlake vode i dodajte šećer, piše Stvarukusa.rs.

 

2. U činiji pomešajte brašno, mleko u prahu i so. Sve sjedinite, u činiju s brašnom sipajte mešavinu kvasca, dolijte ulje i vodu i promešajte. Po potrebi dodajte još malo brašna ili dolijte vodu. Zamesite i podelite na 18 kuglica. Stavite ih na površinu posutu brašnom. Pokrijte i ostavite da narastu 15 do 30 minuta.

 

3. Za to vreme ugrejte tiganj prečnika oko 24 cm. Jednu kuglu testa razvaljajte i stavite je u vreo podmazan tiganj. Pecite dok se na površini ne pojave veliki mehurići. Okrenite i nekoliko minuta pecite i s druge strane.

 

4. Lepinju izravnajte lopaticom tokom pečenja ukoliko je potrebno. Dok pečete lepinje, već pečene čuvajte na toplom mestu (uvijte ih u kuhinjsku krpu).

 

Kako da napravite ludo testo: Univerzalna smesa za najlepša peciva (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...