Isprobajte

Kuvano vino po vašem ukusu: Praznici su za opijanje! (RECEPT)

Vreme je da pozovete komšije i prijatelje na jedno praznično, kuvano vino i da se pošteno ispričate
Recepti 24.12.2015. - 21:38h Autor: V. Milenković
Foto: Shutterstock

Kada je reč o kuvanom vinu, atmosfera je skoro važnija od samog recepta. Zbog toga, ako ste u mogućnosti, prvo naložite vatru u šporetu, kaminu ili ispred kuće.

 

Potrebo je: 500 ml crnog vina, 200 ml vode, 3 kašike šećera, pola kašićice cimeta i pola kašićice karanfilića, dobro raspoloženje i dosta prijatelja.

 

U šerpicu stavite 200 ml vode, dodajte 3 kašike šećera, pola kašičice cimeta i pola kašićice karanfilića. Pustite da voda provri.

 

Kada provri dodajte 500 ml suvog crnog vina (ili kakvo godi imate, za praznike nije bitno) i čim se vino malo zagreje sklonite sa vatre.

 

Pozovite prijatelje (ako ste naložili vatru ispred kuće, komšiluk će sam doći) i svima poslužite kuvano vino baš po vašem ukusu.

 

Kremasti zapečeni kukuruz šećerac: Hranljivi obrok za hladne dane!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...