Savršen spoj ukusa

Domaće je najlepše: Recept za ražani hleb sa belim lukom

Napravite ukusni domaći hleb u kom će uživati cela porodica
Recepti 08.12.2015. - 11:06h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 800 g ražanog brašna
  • kockica svežeg kvasca
  • 7-8 čenova belog luka
  • 4 dl mlake vode
  • malo šećera

1. Kvasac rastopite u malo tople vode sa šećerom, pa ostavite desetak minuta da naraste, prenosi Stvarukusa.rs.

 

2. Beli luk iseckajte što sitnije ili ga izgnječite.

 

3. Pomešajte sve sastojke, zamesite testo i ostavite pola sata na toplom da naraste.

 

4. Hleb stavite u podmazani pleh, premažite kašikom ulja (najboje maslinovog) i pecite na 220 stepeni dok ne porumeni.

 

Zimski sladoled: Čarolija za sva čula!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Hleb

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...