Gotov u tri koraka

Zimski sladoled: Čarolija za sva čula!

Nešto pikantnije i ukusnije niste odavno probali. A najbolje je to što se lako i brzo priprema
Recepti 07.12.2015. - 10:53h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 100g tamne čokolade
  • 300ml punomasnog mleka
  • 85g šećera
  • 3 žumanca
  • 300 ml slatke pavlake
  • 6 korneta

Stavite komadiće čokolade i mleko u lončić, zagrejte na laganoj vatri mešajući dok se ne stvori glatka jednaka smesa. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

 

Umutite šećer i žumance u gustu smesu, potom ih prebacite u lončić i dodajte otopljenu čokoladu. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini. Način na koji ćete proveriti željenu gustinu je da drvena kutlaču umočite u smesu, kada se smesa ne odvaja od kutlače znači da je gotovo.

 

Pravi recept za toplu čokoladu: Pretvara zimu u magično doba!

 

Kremu ostavite da se hladi povremeno mešajući kako bi sprečili nastanak kore na vrhu. Umutite šlag od slatke pavlake i sjedinite ga sa čokoladnom kremom. Smesu stavite u zamrzivač dva sata dok se u potpunosti ne stvrdne.

 

Zamrznuto ubacite u blender i miksajte dok ne dobijte gustu, lepljivu teksturu. Potom poslužite.

 

Savet: U čokoladnu smesu i umućenu pavlaku po želji možete dodati mlevene orahe, bademe ili zamzrnuto voće. Pre posluživanja čokoladne kornete na kratko možete umočiti u rastopljenu čokoladu i posuti cimetom, rendanom belom čokoladom ili ako ste skloni novim ukusima sa mlevenom ljutom papričicom.

 

Straćatela sladoled sa kafom

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...