Savršen ukus

Osvojiće vas na prvi zalogaj: 3 recepta za brze čokoladne kolače (FOTO)

Uživajte u raskošnom ukusu omiljene poslastice na malo drugačije načine
Recepti
09:22h
Osvojiće vas na prvi zalogaj: 3 recepta za brze čokoladne kolače (FOTO)
Foto: Profimedia

Specijaliteti sa čokoladom su omiljena poslastica većine ljudi, jer njen rajski ukus pomešan sa drugim sastojcima prosto mami da pojedete još.

Da biste u njoj uživali maksimalno, nema potrebe da kupujete kolače i torte, ili da odvajate mnogo vremena - donosimo vam tri odlična recepta za brze čokoladne poslastice koje će vas potpuno osvojiti na prvi zalogaj!

1. Čokoladni kolač sa cveklom

Sočni sok cvekle u kombinaciji sa delikatnim ukusom omiljene poslastice otvoriće sva vaša čula!

Sastojci: 500 g cvekle, 100 g putera, 200 g čokolade za kuvanje, kašičica ekstrakta vanile, 250 g smeđeg šećera, 3 jajeta, 100 g brašna i 25 g kakaoa.

Priprema: Oljuštite cveklu, isecite na komade srednje veličine i kuvajte je dok ne omekša. Uključite rernu na 180 C. Iseckajte čokoladu na sitne komate, kao i puter. Skuvanu cveklu procedite i zajedno s čokoladom, puterom i ekstraktom vanile usitnite je u blenderu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, piše Stvarukusa.rs.

Jaja i šećer umutite dok ne dobijete bledu smesu i dok se ne pojavi pena (oko dva minuta). Jajima i šećeru dodajte smesu iz blendera i polako promešajte. Prosejte brašno i kakao i dodajte smesi, a zatim polako sve dobro promešajte. Sipajte smesu za kolač u pouljen i pobrašnjen pleh veličine 20x30 i stavite u zagrejanu rernu. Pecite kolač oko 25 minuta. Nakon toga ga izvadite iz rerne, sačekajte da se kolač ohladi, pa ga isecite na kocke i poslužite.

Čokoladna đavolica: Torta koja ostavlja bez daha!

2. Ledeni čokoladni kolač

Čokoladni kolač u kombinaciji sa pomorandžom za svežiji ukus, idealan je za svaku priliku!

Sastojci: 250 g čokolade za kuvanje, 150 g gorke tamne čokolade, 6 dl slatke pavlake, 20 g šećera u prahu, 4 kašike soka ili likera od pomorandže, kašičica rendane kore pomorandže, 100 g lomljene čokolade za kuvanje i 90 g maslaca.

Priprema: Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i 100 g čokolade otopljene na pari. Dobro izmešajte mikserom i umešajte lomljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata, piše Lisa.rs.

Ohlađen kolač okrenite na poslužavnik, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umešali omekšali maslac. Kolač poslužite dobro rashlađen i sečen na šnite. Kalup možete da obložite komadima tanke čokolade pre nego što u njega izlijete kolač.

6 recepata za poslastice sa bananama: Dezerti kojima nećete moći da kažete Ne! (FOTO)

3. Brze kuglice od bele čokolade i kokosa

Osim što se pripremaju za čas, ovi kolačići osvojiće vas izuzetnim ukusom!

Sastojci: 150 g iseckane bele čokolade, narendana kora pola limete, 50 ml slatke pavlake, 1 cm đumbira, rendanog i 50 g kokosa.

Priprema: U manjoj posudi pomešajte pavlaku, đumbir i rendanu koru limete. Zagrejte u mikrotalasnoj rerni oko pola minuta. Toplu smesu preliti preko iseckane bele čokolade i dobro promešajte. Ponovo stavite u mikrotalasnu rernu na pola minuta i promešajte dok se čokolada potpuno ne otopi.

Poklopite ohlađenu smesu i čuvajte u frižideru oko sat vremena. Od ohlađene smese oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kokosovo brašno.

Prijatno!

Dve posne ideje za ručak od 300 dinara: Zdravo, brzo i ukusno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs