Komadići raja

Žerbo kocke

Stari recept za ovu izvrnu poslasticu upotpuniće svaku trpezu
Recepti
08:52h Autor:
Žerbo kocke
Foto: Shutterstock
  • 70 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • Malo kvasca
  • malo mleka
  • kašičica šećera
  • 250 g putera + malo za topljenje čokolade
  • 500 g brašna
  • 2 žumanca
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera + za malo za orahe
  • soda bikarbona (na vrh noža)
  • 250 g mlevenih oraha
  • džem od kajsija za premazivanje kora
  • 100 g čokolade

1. Kvasac i kašičicu šećera staviti u malo mleka da naraste. Za to vreme, izgnječiti maslac viljuškom, dodati brašno i sjediniti. Dodati nabubreli kvasac, žumanca, jaje, šećer i sodu bikarbonu, pa dobro izmešati, da se dobije jednolična smesa.

2. Testo podeliti na tri jednake loptice. Rastanjiti ih na veličinu pleha, pa prvu postaviti i izbockati viljuškom, zatim premazati džemom od kajsija, pa posuti mlevenim orasima, koje ste prethodno pomešali sa malo šećera.

3. Preko staviti drugu koru i ponoviti postupak - izbockajte viljuškom, namažite džemom i pospite ušećerenim mlevenim orasima. Poklopite trećom korom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 30 minuta.

4. Pečen i prohlađen kolač preliti čokoladom, otopljenom sa malo vode i maslaca, a po želji možete posuti i malo mlevenih oraha preko čokolade.

Čokoladna đavolica: Torta koja ostavlja bez daha! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs