Recepti sa Stilom

Pijana piletina

Dijetalno, zanimljivo, lako za spremanje....
Recepti
09:28h
Pijana piletina
Pijana piletina, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško
  • Za 3 osoba

Sastojci

  • 3 bataka s karabatakom
  • 50 ml belog vina
  • kašika biljnog začina
  • 5 kašika ulja
  • lovorov list
  • So
  • biber

Meso propržite na vrelom ulju oko pet minuta, a zatim zalijte vinom i 100 mililitara vode. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i dinstajte oko pola sata. Pred kraj razmutite brašno s pet kašika hladne vode, dodajte mesu i ostavite da se krčka još pet minuta. SavetMeso od starije kokoške će se brže spremiti i biće ukusnije ako se pre početka kuvanja sipa kašika rakije

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs