Recepti sa Stilom

Pohovani zeleni paradajz

Interesantna varijanta za prilog ili predjelo
Recepti
12:00h
Pohovani zeleni paradajz
Pohovani zeleni paradajz,, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 3 zelena paradajza
  • 2 jajeta
  • 250 ml mleka
  • 250 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g prezli
  • So
  • biber

Opran paradajz isecite na kolutove. Jaja umutite s mlekom, a u drugoj posudi pomešajte brašno, prezle, kukuruzno brašno i začine. Svaki kolut umočite u smesu s jajima, a zatim u mešavinu brašna. Kolutove pržite na vrelom ulju dva minuta sa svake strane, a zatim ih stavite na kuhinjski ubrus da se ocede.

SavetAko želite da zeleni paradajz brže sazri, stavite ga u vrećicu s rupama ili pored kruške, breskve ili šljive

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs