Uživanje

Hrskava slaninica sa prepečenim hlebom i belim lukom!

Hladni dani zahtevaju jaču hranu. Savršena kombinacija je beli luk, slaninica i hleb, ali na Stilov način
Recepti 21.11.2015. - 14:28h Autor: Stil
Foto: Shuterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 8 kriški hleba
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 glavica belog luka
  • So
  • 200 g dimljene slanine
  • 100 g kajmaka

Očistite jednu glavicu belog luka i iseckajte je na što sitnije komadiće. U tanjir sipajte maslinovo ulje i naseckan beli luk, dodajte malo soli.

 

Zatim isecite helb na kriške (još bolje ako imate domaći hleb) i jednu stranu kriške natopite u maslinovo ulje i beli luk.
Isecite slaninicu na tanke kriške (uzdužne).

 

Manastirska pogača donosi nezaboravne mirise u vaš dom za 15 minuta

 

Na jedan veći pleh stavite aluminijumsku foliju pa na nju poredajte kriške hleba natopljene u maslinovo ulje i beli luk, pored njih stavite slaninicu na alu foliju.

 

Pecite u zagrejanoj rerni 15 min na 200 stepeni.

 

Izvadite iz rerne i služite tako što ćete na kriške hleba, staviti hrskavu slaninicu, a možete dodati i po jednu kašičicu kajmaka.

 

Uz ovo idealno jelo možete poslužiti i crno vino. Prijatno!

 

Slasne špagete sa slaninicom i belim lukom: Gotove za 15 minuta!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...